Завданням кожного інтернатного закладу соціальної сфери не лише забезпечити належні умови для проживання та забезпечити догляд за особою, яка цього потребує, а й створити всі доступні інструменти для підтримки адаптації та соціалізації.
Важливою складовою цього процесу є опанування соціально-побутових навичок, особливо коли це стосується осіб молодшого віку.
Підвищення рівня самостійності, розвиток нових вмінь, робота в колективі, а також елементи емоційного розвантаження – все це на постійній основі практикують в Новосанжарському дитячому будинку-інтернаті.
На сьогодні заклад забезпечує надання послуг стаціонарного догляду понад 100 дітей та осіб з інвалідністю.
Одним із таких занять є спільне приготування страв, зокрема вареників з ягодами, адже доведено, що робота з тістом допомагає зняти стрес, розвиває дрібну моторику, творче мислення та концентрацію.
Під час заняття вихованки разом із педагогічними працівниками пройшли всі етапи кулінарного процесу: від підготовки інгредієнтів до подачі готової страви.
Особливу увагу під час заняття було приділено навчанню через дію, коли кожна учасниця відповідала за певну ділянку роботи, що дозволило розвивати навички розподілу обов’язків.
Люди Ліплять Вареники (4)
Люди Ліплять Вареники (3)
Люди Ліплять Вареники (2)
Люди Ліплять Вареники
Підпишіться, щоб отримувати листи.